Изберете страница

1UP BMX Академия

За всеки, който иска да се потопи в света на ВМХ колелата и максимално бързо да достигне до най-креативната и забавна част от колоезденето, а именно триковете в заобикалящата ни среда, сме подготвили няколко варианта на подготовка, в зависимост от началното ниво, възрастта и физическите данни на всеки желаещ.

Препоръчителната начална възраст е 8 години, но има деца, които имат необходимата сила и координация на по-малка възраст. За това не се колебайте да направите консултация на място в магазина ни или на телефон 0879690739 . Разполагаме с колела и за най-малките!

Локация: Княжеска градина (паметник на съветската армия), София

– Персонален, единичен урок:

Времетраене 70 минути (загрявка, урок, разтягане)
ВСЕКИ ДЕН ОТ СЕДМИЦА С ПРЕДВАРИТЕЛНА УГОВОРКА.
Цена 50 лева

– Групов урок:

Всяка събота от 10:00
Времетраене 100 минути (загрявка,урок,разтягане)
+ Индивидуална програма от физически упражнения, съобразена с ВМХ, които да упражнявате между уроците.
Цена за месечен абонамент: 130 лева на човек.

– Провеждане на целодневен урок в скейтпарк в София или околните градове, с включен Транспорт веднъж месечно с предварително обявена локация – 60 лева

Допълнителна информация:

Всеки желаещ да посети уроци, но няма собствен ВМХ ще получи ВМХ предоставен от нас в рамките на урока безплатно първите 5 посещения.

Инструктори

Христо Илиев

Възраст: 26 г. Ръст: 192 см. Тегло: 115 кг.

12 годишен опит в ВМХ спорта. Печелил е десетки златни и др. медали, награди и отличия от републикански и международни състезания. Повече от 7 години опит като ВМХ инструктор в летни лагери и частни уроци.

Славян Джелепов

Възраст: 35г. Ръст: 174см. Тегло:71кг.

20 годишен опит в ВМХ спорта. Печелил е златни и др. медали, награди и отличия от републикански и международни състезания. Повече от 5 години опит като ВМХ инструктор за частни уроци.

Боян Стоев

Възраст: 23 Ръст: 184 см Тегло: 75 кг

Практикува БМХ от 10 години. Печелил златни и др. медали,награди и отличия в различни ВМХ дисциплини от републикански и международни състезания. Опит като БМХ инструктор на частни уроци и летни БМХ лагери.

Видове размери BMX

Всеки ден в 1UP магазина ни питат дали bmx колелата стават за момичета, дали даден човек не е прекалено висок за bmx или прекалено нисък, дали не е прекалено възрастен или прекалено малък, дали не е прекалено тежък… отговорът, е че в съвременния фрийстайл bmx колела има за всеки. От 12 инчови за най-малките, до 29 инчови за най-големите. От алуминиеви за най-леките, до напълно хром-молибденови за най-тежките или най-екстремните.
12 инчовите колела са вратата към света на bmx. Като първо колело, може да е с педали или без педали( пуш байк), а най-икономически изгодно е да се закупи колело с педали и да ги демонтираме за първата година, докато детето свикне с баланса.
14, 16* инчови за най-малките, в зависимост от това кога се включват в забавлението.*Диаметър на каплите.
18 инча за деца от 140см до 155см е стъпката преди класическият, професионален bmx размер
20 инча е най-разпознаваемият и най-масов размер, с който размер спортът се практикува професионално и на олимпийско ниво и с който размер на колелата, преди 50 години, се появява манията, наречена bmx. Препоръчителната минимална височина за този размер е 155см, а най-високият професионален райдър към момента е 196см. Тази голяма разлика се компенсира от големи размери на компонентите в колелата, без да се променя диаметъра на каплите, повече информация, за което ще дадем в друг пост.
22 инча колелата са съвсем нова добавка към палитрата от размери и са проектирани с мисъл за най-високите райдъри, които основно практикуват две от по-скоростните дисциплини в bmx свободен стил, а именно ‘’ дърт” и “парк” ( за тях ще се включим с друг пост)
26 и 29 инча bmx колела са пропорционално уголемени класически колела, наричани още крузери, създадени с идеята за изключително здраво градско колело, с единствената разлика от класическияbmx, че можеш да въртиш удобно седнал, което го прави супер партньор за по-дълги разстояния в града. С тези колела, забавлението не е по-малко, а получавате най-здравото голямо колело за града.